vrijdag 8 april 2016

n i e u w


Uit een persbericht van Maarten Baas, van wie je op de foto's zijn nieuwe bestek en vaas ziet, en zijn aloude "clay"-meubilair, dat dit jaar al 10 jaar bestaat:

“What’s New?!” Omdat die vraag zo vaak gesteld wordt, wilde Maarten Baas nou eindelijk wel eens weten wat “nieuw” eigenlijk is “Maar het viel nog niet mee om het antwoord te vinden, want het blijkt nogal een relatief begrip.” aldus de ontwerper. “Uiteindelijk zag ik het verschil niet meer tussen een eeuw en een seconde, of een tijdelijke hype en een eeuwigdurende verandering. Maar, ik geloof wel dat ik iets nieuws heb gemaakt!”

In samenwerking met het Groninger Museum werkte Baas aan twee concepten waarin tijd en ruimte in een ander perspectief worden gezet. Met een uiterst tijdrovende productietechniek en een oppervlakte van zo’n 120 hectare (ongeveer 200 voetbalvelden), weet Maarten Baas ook dit jaar weer een onverwachte, en dus ook absoluut nieuwe beweging te maken.

Een preview zal worden getoond op
www.maartenbaas.com vanaf 11 april, precies om 14:00.

Maar, voor iedereen die zich afvraagt “What’s New?!” zou natuurlijk de presentatie in Milaan moeten bekijken. New! Newer! Newest! wordt getoond in via Savona 33 (zona Tortona), waar Maarten ook aanwezig zal zijn.


Geen opmerkingen: